Bejelentkezés

Az Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központban hazánkban egyedülállóan modern technológiát alkalmazunk.

Ismerje meg az endoszkópia csúcskészülékeit, az Olympus CF-HQ190 és GIF-H190 gépeket!

HD (magas felbontású) képminőség új, vékonyabb eszközzel

A gasztroszkóp legnagyobb vastagsága 9,2 mm, a kolonoszkópé pedig 13,2 mm, ezek azonban kiváló minőségű, HD felbontású képet biztosítanak.

NBI (narrow band imaging)

Az optikai kontrasztot hardveres háttér biztosítja az általunk használt berendezések esetében és nem szoftver, mint sok más gyártó eszközeinél. (Fujinon, Pentax) ezt szoftverrel biztosítják. Az NBI teljesen más fénybontási technológiával működik: az alkalmazott fény színét bonja fel alkotó elemeire, és egy fix hullámhosszú fénnyel világítja meg a képletet, ellentétben más gyártmányú berendezésekkel, amelyek fehér fényt alkalmaznak, és a visszavert fényből képződő képet utólag módosítják szoftveres szűrőkkel. A hardveres technika jobb, kontrasztosabb képet biztosít, amely javítja kolonoszkópia során a rákmegelőző adenomák felismerési arányát, az ADR-t.

Széles látószög

Bár a hazai gyakorlatban a 140 fokos látószögű endoszkópok a legelterjedtebbek, sőt még előfordul 110 fokos látószögű is, a HQ190-es kolonoszkóp egyedálló módon 170 fokos látószögű, azaz kiválóan javítja a perifériás látást, ezáltal jobban felismerhetővé válnak a polipok.

Dual fókusz

Az endoszkópok általában csak digitális zoommal rendelkeznek, amely egy egyszerű szoftveres technikát jelent, míg a HQ190-es kolonoszkóp – egyedüliként a piacon – valódi optikai zoomot biztosít lencsék alkalmazásával. Ezáltal tiszta, részletes, nagyított, közeli képet ad az elváltozásról. A nagyított kép a felismert polipok szövettanának előzetes becslésében alapvető fontosságú.

Választható inszerciós technika

Az Olympus HQ190-as kolonoszkóp három speciális technológiát alkalmaz az eszköz felvezetés elősegítésére. A passzív hajlás az éles kanyarokon való áthaladást segíti elő. Ezen túl az eszközt vezető orvos manővereinek erőátvitele is erősebb, mint a hagyományos endoszkópoknál. Mindemellett az eszköz merevsége is állítható a vizsgálat közben. Ezek a tulajdonságok egy nehezebb, bonyolultabb kolonoszkópiás beavatkozás során nyerik el valódi jelentőségüket.

ScopeGuide

A speciális, egyedülálló kolonoszkóp falában 10 cm-enként apró jeladók vannak beépítve, melyekkel az eszköz térbeli pozíciója vizuálisan megjeleníthető. A vastagbélvizsgálat teljessége és biztonsága ennek nyomán jelentősen növelhető, például olyan betegeknél is jó eséllyel elvégezhető a komplett kolonoszkópos vizsgálat, akiknél más eszközzel, más munkahelyen nem jártak sikerrel.

Beépített vízpumpa és külön mosócsatorna

A beépített vízpumpa – amely a vizsgálandó terület megtisztítását teszi lehetővé az Olympus 190-es kolonoszkóp egységén – a gasztroszkópban is megtalálható. Külön mosócsatorna biztosítja a tisztítandó terület vízfecskendezését és nem a munkacsatornát használja erre.

HD kép- és videórögzítés

A berendezés nem csak képeket rögzít, hanem a teljes vizsgálatot egy film formájában. A videófelvétel minőségbiztosítási szempontból is fontos, illetve másodvéleményezésre is tovább adható. A beteg egy pendrive-on kapja meg a teljes vizsgálat videófelvételét, amelyet elvihet másodvéleményezésre, illetve műtét szükségessége esetén a sebésznek is átadható.

Kizárólag egyszerhasználatos tartozékok alkalmazása

A polipok eltávolítása során különböző tartozékok kerülhetnek felhasználásra (injektáló tű, polypectomiás hurok, polypectomiás kacs, hemoklip). A klinikán csak egyszerhasználatos tartozékokat használunk, melyek egyedi azonosítóját az endoszkópos leletre ragasztjuk.

Választ találhat a gyakran ismételt kérdések között.

gyakran ismételt kérdések