Bejelentkezés

Központunk szakmai csapatában a hazai gasztroenterológia jeles képviselői dolgoznak mindannyiunk egészségéért. Hiszünk abban, hogy a közvetlen orvos-beteg kapcsolat az első lépés a gyógyulás felé vezető úton.

Dr. Sike Róbert

Belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos. Mintegy 25 éve végez endoszkópos vizsgálatokat, melyek révén igen kiterjedt tapasztalatot szerzett a diagnosztikus és a terápiás endoszkópos beavatkozások terén. Specialitása a gyomor és a vastagbél polipjainak eltávolítása, a gyulladásos bélbetegségek kezelése, a refluxbetegség, a gyomor- és nyombélfekély diagnosztikája és kezelése. 18 éve folytat magánrendelést, de vele párhuzamosan a közfinanszírozott ellátásban is aktívan részt vesz, hogy szakmai gyakorlata megmaradjon a fekvőbeteg ellátást illetően.

Cikkek

Dr. Schwab Richárd

Belgyógyász, gasztroenterológus, kutatóorvos. A klinikai betegellátáson túl komoly tapasztalatokat szerzett gyógyszerek és diagnosztikai eljárások fejlesztésében. Számos évet töltött külföldi egyetemeken (Basel, Bécs és London), részt vett egy új, jelenleg fázis II. klinikai vizsgálatban lévő gyógyszer fejlesztésében. Nemzetközi cikkek szerzője, és feltaláló szabadalmakban.

Cikkek

Dr. Hritz István

Gasztroenterológus, intervenciós endoszkópos, belgyógyász. Fő érdeklődési területe az emésztőszervi endoszkópia. Az európai emésztőszervi endoszkópos társaság (ESGE) endoszkópos „hands-on” oktatója, az ESGE Oktatási- és Irányelvek bizottságának tagja, a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának (FIGAMU) volt elnöke, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) és az MGT Endoszkópos Szekciójának vezetőségi tagja. PhD témavezetőként kutatási területe az endoszkópia szerepe a hasnyálmirigy és epeutak betegségeinek diagnosztikájában és kezelésében. A Semmelweis Egyetem Gasztroenterológia- és EUH vizsgálatok grémiumának elnöke, az akut gasztroenterológiai ellátásért felelős elnöki biztosa, az Intervenciós Endoszkópos Centrum részlegvezető egyetemi docense. Számos külföldi és magyar nyelvű tudományos közlemény szerzője, hazai és nemzetközi szakmai rendezvények rendszeres meghívott előadója.

Prof. Dr. Csomós Ákos

Aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos. Több, mint 30 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, 5 éven át dolgozott Angliában ill. Ausztráliában; ez idő alatt letette az Európai Aneszteziológus Szakvizsgát. Hazatérése után éveken át a Semmelweis Egyetemen jelentős tudományos tapasztalatra tett szert, több nemzetközi vizsgálat vezető kutatójaként. A Debreceni Egyetemen védte meg PhD fokozatát, ott habilitált és kapta meg címzetes egyetemi tanári kinevezését 2016-ban, azóta vezeti a Honvédkórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát. A magán ellátásban 2006 óta vesz részt, az endoszkópos vizsgálatok altatásánál Magyarországon elsőként vezette be a számítógépes modellezéssel végzett folyamatos intravénás altatást, melyet itt az Affidea Gasztroenterológiai Központban is a legmodernebb gépparkkal biztosít.

Dr. Ph.D. Szilvás Ágnes Katalin

Gasztrointestinális betegségek komplex diagnosztikájával foglalkozik, mely a nem invazív vizsgálatokat is magába foglalja. Ennek fontos része a gasztroenterológiai hasi ultrahang-diagnosztika, mely fájdalmatlan, ismételhető, nem jár sugárterheléssel, emiatt alkalmas szűrő és követéses vizsgálatokra, valamint fontos módszer az endoszkópos vizsgálatok végzése előtt. Ezek együttes alkalmazásával pontosabb képet kaphat a páciens a betegségről.

Szakterülete a gasztroenterológia, a reflux-betegség, a gyomor- és bélbetegségek endoszkópos és ultrahang-vizsgálata, az epe-, máj- és hasnyálmirigy betegségek és az étel intolerancia.

Dr. Zala Kálmán

Aneszteziológus szakorvos. 10 éve végez narkózisokat és gyógyít kritikus állapotú betegeket intenzív osztályon. Eddigi pályája során egyetemi klinikán, valamint az Egyesült Királyságban szerzett szerteágazó tapasztalatokat. Jelenleg a magán szektor mellett a Honvéd Kórházban tevékenykedik. Munkája kapcsán számára a beteg biztonsága és kényelme a két legfontosabb szempont.

Dr. Gelley András

Gasztroenterológus, belgyógyász szakorvos. Emésztőrendszeri daganatok diagnosztikájában és menedzselésében szerzett mély tapasztalatokat (endoscopia, polypectomia, mucosectomia, hasi UH-diagnosztika). Célja az emésztőrendszeri állapotok egészségének helyreállítása (microbiom alapú ellátás), a rákmegelőző állapotok, korai felismerése és eltávolítása, illetve a daganatok mihamarabbi kezelésének menedzselése.

Specialitása a reflux betegség, helicobacter pylori eradikáció, irritábilis bél szindróma és gyulladásos bélbetegségek, emésztőrendszeri daganatos betegségek kezelése.

Választ találhat a gyakran ismételt kérdések között.

gyakran ismételt kérdések